Asi je vám jasné, že i když už máte pro vaše školáky koupenou aktovku, sešity i další školní potřeby, tak ještě nemáte vyhráno. Aby to dětem ve škole dobře myslelo, potřebují se o přestávce také dobře najíst. Když ale máte každý týden připravit pět různých svačinek, může se stát, že vám brzy dojde inspirace, a právě proto jsme si pro vás připravili tipy na levné svačiny, které vašim dětem dodají energii do studia a zároveň si na nich i dobře pochutnají.

  1. Pečivo
  2. Zelenina
  3. Ovoce

Pečivo

Se svačinami pro děti je to bohužel trošku jiné než u dospělých. Pracovní prostředí bývá většinou vybavené kuchyňkou, kde si jídlo můžete ohřát, nicméně děti na něco takového nemají čas ani podmínky, proto se jako první možnost nabízí pečivo. Stačí ho namazat, obložit a svačinu máte vykouzlenou během pár minut. Pokud to chcete dětem udělat trošku zdravější, zkuste volit spíše celozrnné nebo jiné tmavé pečivo. Například takový žitný chléb z Lidlu zasytí na mnohem delší dobu než ten klasický a navíc se mnohem lépe tráví. Zajímavou alternativou mohou být také tortilly nebo pita chléb.

Zelenina

Kdo říká, že levné svačiny nemohou být zdravé? Pečivo dětem nemusíte plnit pouze sýrem a uzeninami, které vás ve finále vyjdou mnohem dráž než některé zdravější varianty. Zkuste jim třeba příště namazat obložený chléb rozmačkaným avokádem se špetkou soli a pepře – za skvělou cenu jej aktuálně nabízí Albert supermarket. Na něj můžete naskládat třeba plátky rajčat a ledového salátu a celé to posypat jarní cibulkou. Kromě toho jim do krabičky přibalte také nakrájenou papriku, okurek nebo ředkvičky.

Ovoce

Nemůžete očekávat, že děti vydrží bez jídla od snídaně až do svačinové přestávky a poté opět až do oběda. Proto je dobré jim ke svačině přibalit také nějaké ovoce, které budou moci pojídat během kratších přestávek. Ideální volbou jsou například banány, na měsíčky nakrájená jablka nebo hrozny, které stačí umýt jen a zavřít do krabičky – za skvělou cenu je momentálně najdete v obchodech Billa. Ovoce dětem dodá nejen potřebné vitamíny, ale také energii, a tak pro ně bude mnohem snadnější se soustředit na probírané učivo.

Jak jste se mohli přesvědčit, i levné svačiny mohou být zdravé a chutné. Kromě výživného jídla byste však také neměli zapomínat na pití. Pokud chcete ušetřit a zároveň pečovat o zdraví svých dětí, zapomeňte na džusy a slazené limonády a namísto toho dětem do batůžku přibalte láhev čisté vody. Kromě pravidelného jídelníčku je tímto způsobem naučíte dodržovat i pitný režim, což jejich zdraví významně podpoří i do budoucích let.

Hledáte inspiraci na zdravé, rychlé a levné svačiny do školy? Už hledat nemusíte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Post navigation